Наркомуле без книжка, предизвикал катастрофата на магистралата

Това остана от Аудито на Михаил

36-годишният свиленградчанин Михаил Михайлов, който предизвика катастрофата тази сутрин на АМ „Марица“ е бил с отнета книжка заради предишни нарушения на закона за движение по пътищата, потвърдиха от полицията. Мъжът катастрофира своето АУДИ А 6 и два тира, след като предприе неправилно изпреварване на товарен автомобил в недостроения участък на магистралата. Там пътят е двулентов и колата на свиленградчанина се забива челно в австрийски тир. От своя страна българският водач на австрийското возило пробва да избегне удара и влиза в насрещното където пък се забива в турски тир.

Водачът на турското возило получава тежка черепно мозъчна травма и изпада в кома още на мястото на произшествието. С контузии е българският тираджия. Най-тежко е състоянието на Михаил. Той бе опериран по спешност в хасковското хирургично отделение. Изваден е разкъсания му далак, на две места е зашит черния дроб и червата. Мъжът е в кома, състоянието му е много опасно, каза началникът на хирургиите д-р Живко Атанасов. Турският шофьор, на име Хасан, обаче не може да бъде опериран. В момента се наблюдава в ОАИЛ.

Тестът с дрегер на българският тираджия е отрицателен. Кръвните проби за алкохол на пострадалите обаче ще станат ясни най-рано утре, понеже ще се изследват в Стара Загора.

Името на Михаил Михайлов нашумя през 2011-та година, когато в края на януари бе спипан на ГКПП Капитан Андреево с 27 кила хероин. Наркотикът бил скрит в тенекии с маслини натоварени в багажника на неговия „Нисан“. В колата освен Михайлов пътували жена му и двете му деца. Съдът го остави под домашен арест, след като Михайлов оказа съдействие на разследването.

Г.Христов

Михайлов/вляво/ пред хасковския съд през февруари
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини