Пускат нови влакове между Димитровград и Пловдив

Нови влакове в отсечката между Димитровград и Пловдив пуска БДЖ

 БДЖ удължава маршрута и въвежда промени в разписанията на някои свои влакове, както и пуска допълнителни курсове в реконструирания железопътен участък между гарите Пловдив и Димитровград, съобщиха от железопътната компания. Промените имат за цел подобряване на транспортното обслужване на клиентите на националния железопътен превозвач, които пътуват между двата града.

Става дума за пътническият влак от Пловдив за София, който обичайно заминава в 06:30 ч.Той вече ще пътува по удължен маршрут от Димитровград до София. От гара Димитровград влакът ще тръгва в 05:05 ч. и ще пристига в Пловдив в 06:20 ч. От Пловдив влака ще заминава по редовното си разписание, т.е. в 06:30 ч.;

Пътническият влак  от София за Пловдив, който тръгва в 17:15 ч., също ще се движи по удължен маршрут до гара Димитровград. От Пловдив този влак ще заминава в 20:37 ч. и ще пристига в Димитровград в 21:52 ч.;

Влакът от Момчилград за Димитровград, който тръгва в 17:05 ч., ще пътува по с различен маршрут до гара Пловдив. От Димитровград влакът ще заминава в 20:15 ч. и ще пристига в Пловдив в 21:37 ч.

Промени има и в маршрута от Костенец за Пловдив, става дума за влака, който тръгва в 05:30 ч . От Пловдив този влак ще заминава в 07:10 ч. и ще пристига в Димитровград в 08:29 ч.

От БДЖ обявиха, че пускат и допълнителни влакове.

Това са този от Димитровград за Пловдив, който ще тръгва от Димитровград в 12:00 ч. и ще пристига в Пловдив в 13:13 ч.; Нови са и крайградски пътнически влак от Димитровград за Пловдив, който ще заминава в 16:48 ч. и ще пристига в 18:03 ч.а също и този, който ще тръгва от Пловдив в 14:45 ч. и ще пристига в Димитровград в 16:00 ч.;

Промяна в разписанията има при някои от бързите влакове, като този от Пловдив за Димитровград, който заминава в 19:10 ч., ще пътува по редовния си график до гара Пловдив. От Пловдив този влак ще тръгва с 14 минути по-късно, т.е. в 19:24 ч. и ще пристига в Димитровград в 20:40 ч.

Бързият влак от Димитровград за Пловдив, който обичайно заминава в 06:15 ч., ще тръгва от Димитровград с 10 минути по-късно от досегашното си разписание, т.е. в 06:25 ч. От всички останали гари по своя маршрут влакът ще заминава с от 4 до 20 минути по-рано и ще пристига в Пловдив в 07:32 ч.

Бързият влак от Димитровград за София, който тръгва в 16:13 ч. и се движи само в петъчните и неделните дни, ще пътува по редовния си график до гара Първомай. От всички гари, разположени в железопътния участък от Първомай до Крумово, този влак ще заминава с от 12 до 25 минути по-рано. От гара Пловдив влакът ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание.

Пътническият влак  от Пловдив за Свиленград, който обичайно тръгва в 05:54 ч., ще заминава от гарите и спирките в участъка от Пловдив до Чешнигирово с от 9 до 5 минути по-късно от редовния си график. От всички гари и спирки, разположени в железопътния участък от Караджалово до Крум, този влак ще тръгва с от 21 до 24 минути по-рано. От Димитровград влакът ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание.

 Влакът   от Свиленград за Пловдив, който заминава в 05:52 ч., ще се движи по редовния си график до гара Димитровград. От гарите и спирките в участъка от Димитровград до Караджалово този влак ще тръгва с от 11 до 5 минути по-късно. От всички гари и спирки, разположени в железопътния участък от Първомай до Пловдив, влакът ще заминава с от 2 до 15 минути по-рано. В гара Пловдив този влак ще пристига в 09:00 ч.;

 

Пътническият влак от Свиленград за Пловдив, който заминава в 15:20 ч., ще пътува по съкратен маршрут само до гара Димитровград. От всички гари и спирки, разположени в железопътния участък от Константиново до Димитровград, влакът ще тръгва с от 1 до 4 минути по-рано от редовния си график. В гара Димитровград този влак ще пристига в 16:44 ч.;

Пътническият влак  от Димитровград за Подкова, който обичайно заминава в 05:05 ч., ще тръгва от Димитровград с 1 минута по- късно и ще се движи по съкратен маршрут само до гара Кърджали. От всички гари и спирки, разположени в железопътния участък от Малево до Кърджали, влакът ще заминава с от 1 до 9 минути по-рано от досегашното си разписание. В гара Кърджали този влак ще пристига в 07:15 ч.;

Крайградският пътнически влак  от Димитровград за Пловдив, който тръгва в 09:50 ч., ще пътува по редовния си график до гара Крум. От Крум и останалите гари и спирки по своя маршрут влакът ще заминава с от 1 до 35 минути по-рано. В гара Пловдив този влак ще пристига в 11:11 ч.

Крайградският пътнически влак 10243 от Пловдив за Димитровград, който обичайно тръгва в 09:38 ч., ще заминава от Пловдив с 2 минути по-късно от досегашното си разписание, т.е. в 09:40 ч. От Първомай и останалите гари и спирки по своя маршрут влакът ще тръгва с от 18 до 37 минути по-рано. В гара Димитровград този влак ще пристига в 10:58 ч.

По технологична необходимост международният бърз влак 491 от София за Истанбул, който обичайно заминава в 19:15 ч., ще се движи в участъка от Септември до Истанбул. От гара Септември международният влак ще тръгва с 54 минути по-късно от редовния си график, т.е. в 21:38 ч.

От Димитровград влакът ще продължи своето пътуване по досегашното си разписание. В участъка от Централна гара София до Септември вагоните от състава на международния влак ще бъдат композирани към състава на пътническия влак 10125 от София за Септември, който заминава от София в 19:20 ч.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини