Алексей Петров остава в ареста

Алексей Петров остава в ареста.

Това реши Софийският апелативен съд, след като магистратите също, както колегите им в градския съд, отказаха да променят мярката му "задържане под стража" в по-лека.

Припомняме, че на 6 август Софийски градски съд остави в ареста Алексей Петров. Магистратите отказаха да изменят мярката му за неотклонение, която от месец май отново е "задържане под стража".

Председателят на съдебния състав Румяна Ченалова се мотивира в определението си и с записаните разговори, за които вече посочи, че не са събрани по реда на НПК. Така в мотивите си тя изтъкна, че инициатор на тези разговори не е Пламен Устинов.

Внимателният прочит на тези разговори, според съда "начинът, по който употребени фразите, интонацията на произнасяне" и отношенията, които има между участниците в тях, сочат действия "изразяващи се във внушения на Пламен Устинов да каже или не определени обстоятелства".

Така магистратите приеха, че в тези срещи е имало опит за въздействие върху свидетеля, опит за манипулиране и оставиха в ареста Алексей Петров. Съдът прецени и че здравословното му състояние позволява престой там и така не намери причина, за да промени мярката му.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини