Галаксико и гвардейският полк гонят награди в Харманли и Велико Търново

Гвардейският полк на Димитровград ще има своето бойно кръщение на танцовата спартакиада във Велико Търново

Димитровградската балетна школа "Галаксико" ще открие утре официалната част на фестивала "Изворът на белоногара" в Харманли. Форумът стартира днес и ще продължи и през почивните дни.

Танцьорите на Тихомир Митков са си извоювали това право след като два пъти са били лауреати на танцовата надпревара. 20 деца от школата ще представят Димитровград на "Извора на Белоногата".

В три стила- класически балет, характерни и съвременни танци ще мери сили "Галаксико".

Участието на тукашната школа е малка тренировка за предстоящата танцова спартакиада, която ще се продеве във Велико Търново в края на месец октомври.

Пред журналисти ръководителят Тихомир Митев разказа, че над 1 000 танцьори се очакват на спартакиадата "Търновска царица".

Освен със своите най-добри изпълнители, "Галаксико" ще участва и с гвардейския полк на Димитровград. Общо 80 танцьори ще отпътуват за старата столица.

 На танцовия форум във Велико Търново ще има международни съдии от Словения и Италия, сред които и известни хореографи. Спартакиадата е квалификационен турнир за световен шампионат с награден фонд от 10 000 евро, подчерта още Тихомир Митев.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини