Самоед с димитровградски корен стана шампион в киноложка изложба

 

Програма за европейско териториално сътрудничество Гърция – България 2007-2013 Проект : “Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград”
/CYNOLOGY CENTER/
Договор № B1.32.05 

Симпатично четериного от породата Самоед стана победител в киноложката изложба, домакин на която бе Димитровград днес.

Проявата се проведе веднага след официалното откриване на Международния киноложки център в парк “Марица” тази сутрин. Програма включваше демонстрации, изпит за служебни кучета и национална изложба САС. Всички те преминаха пред строгия поглед на български и международни съдии по кинология.

Победителката на 1, 5 години носи аристократичното име Абигейл и за радост на домакините е свързана с Димитровград. Семейството на стопаните й е живяло тук преди да се премести в Пловдив.

68 кучета от различни породи взеха участие в надпреварата, разпределени в няколко групи. Сред тях и рядко срещаните папилон, гордън сетер, самоед, кане корсо и др. Всички породи бяха разпределени в 10 групи, всяка от тях излъчи победител, а от тях бе избран и шампиона на конкурса.

Организаторите бяха доволни от активността на публиката и подкрепата и по време на проявата. В края на изложбата зам.кметът Росен Кузев благодари на всички за участието и пожела нови срещи на територията на Международния киноложки център в Димитровград.

  

Настоящата публикация е създадена в рамките на проект „“Разнообразяване на туристическите атракции и продукти в трансграничния регион - Международен киноложки и развлекателен център „Марица” – Димитровград” /CYNOLOGYCENTER/”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма Европейско териториално сътрудничество Гърция-България 2007-2013”, съ-финансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция - България. Отговорността за съдържанието на публикацията се носи от Община Димитровград и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган

 

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and BulgariaПроектът е съфинансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от националните фондове на страните участващи в програмата Гърция – България

Внимателно оценяване
Победителите
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини