Намират семейство за едно от децата, отглеждани в центъра от семеен тип в Димитровград

Директорът на ЦНСТ Владо Вълев

Една година от основаването си ще отбележи Центърът за настаняване от семен тип в Димитровград на 21 ноември. Новината съобщи пред журналисти днес управителят на центъра Владо Вълев.

По думите му, в момента там има шест деца на възраст от 5 до 13 години. За най-малкото от тях, което е момченце вече тече процедура по напасване в приемно семейство.

"Детето е много щастливо от това, че ще има родители, процедурата върви перфектно", каза управителят. Предстоят още 4 или 5 срещи с кандидат-осиновителите, които са от Димитровград.

Специална програма има подготвена за децата от Центъра в деня, когато се отбелязва първия рожден ден на социалното жилище.

На 21 ноември те ще посетят кмета Иво Димов, който им е подготвил изненади.

След това предстоят игри и развлечения в детски център, а вечерта децата ще вземат участие в благотворителния концерт за подпомагане на ин витро продедура за семейство Стефанови. Както писахме, концерта ще е в зала "Младост" от 18:00 часа.

Припомняме, че Центърът за настаняване от семеен тип бе открит на 21 ноември 2011 г. от зам.министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Откриването на центъра преди година, снимка-архив

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини