Австрийска фондация поема грижата за бездомните кучета в Димитровград?

След въвеждане в експлоатация на приюта, кметът увери, че бездомните кучета ще намалеят значително

Разговори с австрийска фондация е провел кметът на Димитровград Иво Димов, идеята е тя да поеме грижата за бездомните кучета, след като прютът в Димитровград започне работа.

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net градоначалникът коментира, че представители на организацията, която се занимава само с животни вече са поселити Димитровград и кучкарника, който се изгражда за изхода на Димитровград в посока Хасково.

Австрийците са останали доволни от видяното, сега предстои уточняване на параметрите между двете страни и подписване на евентуално споразумение, каза Димов.

Предвижда се от фондацията да се занимават изцяло с организацията по обезпаразитяването и кастрирането на кучетата, като чужденците ще осигурят консумативи, медикаменти, автомобил за превоз, а също и нужната документация.

Общината ще назначи хора, които ще се грижат за животните в приюта, но основната работа ще поеме австрийската фондация, поясни кметът.

Той каза още, че приютът вече е готов, остава само да бъде подвързан към ел.захранването.

След като кучкарника заработи се предвиждат две мащабни кампании по обезпаразитяване и кастриране не само на бездомни кучета, но и на домашни любимци.

Димов не скри, че проблема с бездомните кучета в Димитровград не е приятен и нараства с всеки изминал ден, но увери, че той ще получи разрешение.

"Знам, че бездомните кучета създават дискомфорт на димитровградмани, но и след като отвори приюта по закон можем да започнем тези кампании, за да ограничим популацията", каза кметът. И припомни, че такъв в Димитровград липсва от две години.

Кметът Иво Димов е водил разговори с австрийска фондация да поеме ангажимент към бездомните кучета в приююта

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини