Лекари, сестри и санитари в МБАЛ: Искаме д-р Наков да остане!

Служителите в МБАЛ застанаха зад д-р Наков

Над 120 работещи в МБАЛ "Св.Екатерина" лекари, медицински персонал и санитари се обявиха против исканото от кмета на Общината Иво Димов освобождаване на управителя на болницата д-р Здравко Наков.

В нарочна декларация до медиите, от здравното заведение заявяват категоричното си несъгласие с това искане.

Работещите намират за не целесъобразна смяната на ръководството на болницата, точно в този кризисен момент.

Лекарите, мед.сестрите и санитарите са категорично убедени в професионалните и мениджърски качества на д-р Наков и това, че той е положил неимоверни усилия за справяне с проблемите.

Работещите в димитровградската болница са против предложената в докладната на кмета Иво Димов идея, мястото на Наков временно да заеме д-р Катя Георгиева.

Те настояват Димов да преразгледа искането си за освобождаването на д-р Наков. Призовават съветниците на сесията в четвъртък да спрат с изказванията си в медииното пространството по темата, защото по думите, им това носи единствено негативи на МБАЛ.

Потърсен за коментар на декларацията, градоначалникът Иво Димов заяви, че няма намерение да оттегли докладната си, която ще се гледа на сесията в четвъртък. Ако все пак ОбС отхвърли моето предложение, то той като принципал на МБАЛ ще си носи последствията за това, каза още Димов.

Според него, изход от ситуацията, в която се намира здравното заведение има само с ново ръководство, което има нови идеи за развитие.

Бегла справка на градоначалника показала, че едва 14 от общо 51 лекари в болницата са подписали декларацията в подкрепа на д-р Наков.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини