Бременна трепери на студа за заветното „Да“

Маргарита и Иван не загубиха усмивките си, дори и на студа

Бременна в 5-ят месец булка трябваше да зъзне повече от четвърт час на температури около нулата, за да има възможността да каже заветното „да“ на съпруга си. 21-годишната Маргарита трепереше в късата си бяла рокличка и непрекъснато се притискаше до своя Иван. Бъдещата мама нямаше къде да се приюти на топло, нито да поседне, защото в този момент в Синята къща течеше друг ритуал, а малката ритуална зала не предлага място и за други гости. 

Неприятният момент настъпи, при пристигането на следващата двойка, която също мина преди тях. Длъжностните лица от общината не се трогнаха дори от молбите на присъстващите журналисти, да направят жест и дадат предимство на бременната младоженка. Отговорът бе, че новодошлите са с по преден ред на записване. 

Което бе наистина така по предварителния разчет за днешната дата 12.12.2012. От трите записани двойки обаче първата закъсня. Тогава водещите ритуала взеха решение да пуснат вторите чакащи младоженци. В този момент, пристигнаха и третите записани-Иван и Маргарита. Към края на първото бракосъчетание пристигнаха и дългоочакваните първи/ в случая последни/Ангел и Кристина. Закъснението им в никакъв случай не бе голямо и можеше да се обясни дори и със зимната пътна обстановка. От което на чакащите не им стана по-топло. 

23-годишният Иван и 21-годишната Маргарита долетели чак от Малта, където работели, за да се венчаят в Хасково. Веднага след сватбата се връщат обратно, като дори пропускат коледните и новогодишните празници в родния град. Тъй като от години са в чужбина, искали да споделят най-специалния миг с живота си със своите близки. Датата 12.12.2012-та не ги впечатляваше, нямали време за суеверия. Не така мислеше чинка им Десислава Попдобрева, която на този ден честваше 20 години брак. Пожела им още два пъти по толкова семейно щастие. 

Точна заради датата пък се венчаха Ангел и Кристина. Едно и две, съответно 12 и 22, били любимите им числа, включително и за тото. Кристина била родена на 22-ри май, а на 11.11.2011 година Ангел сключил първия си трудов договор. Той е фармацевт, тя завършваща студентка по счетоводство. „Светът не може да свърши тази година, защото ние тъкмо започваме“ със самочувствие и чувство за хумор заяви Ангел. Двамата са от Хасково, завършили в Бургас, живеят в Стара Загора. Граждани на България. Единствените от 3-те двойки, които ще правят традиционна сватба в ресторант с над 100 гости. 

На фона на всеобщите усмивки, първата преминала двойка бе сдържана, до студена. Двамата не разрешиха снимки и избегнаха контакти с медиите. Доколкото стана ясно и те не се вълнували от предполагаемата свещеност на датата.

Г.Христов

Двамата летели чак от Малта за да кажат своето "Да" в Хасково
Според чинка им Десислава, бракът им ще потръгне, защото е на специална дата
Ангел и Кристина също смятат 12-ти декември 2012 за късметлийска дата
Двамата без колебание си казаха "Да"
...и се сляха в страстна целувка
Кристина разписа брачният договор и настъпи съпруга си. Старшинството в къщи бе решено
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини