Наказанията за Автото в ръцете на министъра, ученици бягат от школото

Учениците почнаха да напускат гимназията

Констатираните нередности на Гимназията по автотранспорт в Хасково са описани в доклад и предадени на министърът на образованието за решение. Именно работодателят Сергей Игнатов е оторизиран да прецени дали и какви санкции ще бъдат наложени на ръководство и педагогическия състав, за допуснатите нарушения. 

За тях Haskovo.net ви информира още миналата седмица. В училището са записани мъртви души, тоест ученици на списък, които реално не посещават занятията. Проблеми в трудово-правните отношения между директорът и учителите, нередности в разпределението на парите за представително облекло на педагозите са част от констатираните нередности. Що се отнася до санкции за отделните педагози, те са в правомощията на самия директор, ако разбира се неговият работодател, министърът, не му наложи дисциплинарни наказания, коментира началникът на хасковската просвета Иван Панайотов. 

Самият директор на гимназията г-жа Соня Добчева е в планиран годишен отпуск, уточни той. 

Междувременно стана ясно, че родителите на две деца от горните класове са подали документи за отписване на децата им от школото. Отделно от това са наказани други ученици заради неявявания в час и допуснати десетки неизвинени отсъствия.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини