Търсят тираджии полиглоти, задължително с турски и руски

Тираджиите може да са с основно образование, но трябва да са полиглоти

5-ма тираджии за международни превози могат да започнат работа след първи януари 2013-та година, когато стават валидни подадените в хасковското бюро по труда оферти. Те са за шофьори на камиони над 12 тона. Дестинациите, по които трябва да пътуват са Турция-България, Русия-Казахстан-Туркменистан.

Образователният ценз за кандидат-тираджиите е минимален-основно образование. За сметка на това се иска владеене на чужди езици и най-вече руски и турски език. Шофьорските умения трябва да са от категория СЕ. Опит не се изисква. Обещава се заплата от 420 лв. Насочването към работодателя се извършва само чрез Буро по труда Димитровград, където е дадена заявката.

В Харманли цари истински глад за инженери. И май ще се продължи с гладуването, защото предлаганата заплата за висшистите е 520 лв. 4-те оферти са за машинен инженер, строителен инженер, инженер-технолог за шивашкото производство, електроинженер. Общото между офертите е срока-временни трудови договори за 6 месеца. Работник с титлата Инж. се търси и в Хасково, но крайно неопределено-просто за производството. В Свиленград продължават да предлагат по 800 лв за директори, ама засега никой не ще да е шеф.

Общо 35 свободни работни места в областта, 18 от тях в Хасково, са обявени в седмичната справка на Бюрото по труда.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини