Двама кандидати за временен шеф на Общинска охрана препитват на сесия

Шефът на ОбС свика редовната си пресконференця преди сесията на Общинския съвет

Две кандидатури за вр.и.д. управител на "Общинска охрана" -Димитровград ще обсъждат на предстоящата сесия след седмица общинските съветници в Димитровград.

Заседанието е първо за 2013 година. В проекта за дневен ред, включващ 52 точки идеи за кандидат -управители на общинското дружество представят Тодор Ташев от "Да за Димитровград" и Виолета Желева от БСП.

Информацията огласи днес председателят на ОбС Стефан Димитров, който свика журналисти на редовния си брифинг преди януарската сесия.

Желева предлага за поста Живко Лозев, а Ташев се застъпва за Даниел Тошков.

"Понеже и двамата кандидати за неизвестни имена, те ще присъстват на сесията на 31 януари, за да се запознаят съветниците с тях", коментира Димитров.

Той направи разбор на докладните, които ще бъдат коментирани в залата. Част от тях са свързани с отчета на дейността на ОбС, други касаят общинския план за продажба на собственост.

На вниманието на общинарите ще бъде поставен и въпроса за закриването на СУПЦ- Димитровград и преобразуването му в две защитени жилища, както и проблема с водата с арсен в Меричлери.

Намаляне на билетите на театър за ученици и пенсионери ще бъде обсъждано от съветниците след седмица, както и увеличение на таксата за ползване на библиотеката. Има и докладни за финансиране на ФК "Димитровград" 1947 и ВК "Раковски".

Димитров коментира работата на Общинския съвет в последната почти година и половина, като посочи, че съветниците бягат от отговорност да взимат решения и не се фокусират върху наболели местни теми. Хората са гласували за тях, за да им решават проблемите, заяви още той.

"Имам чувство, че в ОбС започваме да работим някак административно, като прилагаме процедурите и законите, които сме длъжни да прилагаме, без обаче да даваме нови идеи за това какво са се случва в бъдеще в община Димитровград", посочи шефа на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини