Принципно: ОбС реши да се ремонтират дворовете на димитровградските градини

Общинарите в Димитровград дадоха съгласието си да бъдат ремонтирани и подобрени детските съоръжения в дворовете на градините

Принципно решение за ремонт и обзавеждане на дворовете на детските градини с катерушки и люлки взе днес Общинският съвет в Димитровград.

Предложението прави в докладна Таня Делчева /Да за Димитровград/, която се мотивира, че много от съоръженията са стари и опасни за децата, когато те играят навън в летния период.

Тя обаче не посочва конкретна сума, нужна за ремонтите, както и конкретни имена на детските градини, чиито открити пространства трябва да се подобрят.

В хода на разискванията в залата стана ясно, че вече има назначена комисия от кмета Иво Димов, която ще направи оглед на дворовете на градините и ще прецени къде ремонтите са най-наложащи.

Съветниците се застъпиха и за това градините да бъдат равнопоставени и ремонтите в дворовете им да се правят поетапно.

Спорът придоби политически отенък, когато бе намесена и Наредбата за безопасни детски съоръжения, както и разходите на градините през миналата година и евентуалното им минаване на делегирани бюджети. Валентин Христов от ГЕРБ обвини Стефан Димитров, че води анти ГЕРБ кампания и че народния вот е определил кой е начело на Общината.

Димитров пък припомни, че ангажимент на администрацията е грижата за децата в общината и че през миналата година неразплатените разходи в градините са 220 000 лв.

Че не трябва да има разделение сред градините по отношение на ремонта на детските съоръжения в дворовете им бяха категорични съветниците

Зам.кметът Росен Кузев, който представляваше градоначалникът Димов на днешната сесия поясни, че 80 000 лв. са средствата , заделени за ремонт на детските съоръжения в проекто - бюджета за догодина. Сумата обаче касае и люлки и катерушки извън дворовете на градините. Докладната бе подкрепена с гласовете на 22 общинари в залата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини