Набират безработни за болногледачи по проект

Безработни лица ще бъдат обучени за болногледачи по проект в Димитровград

Нов проект, насочен към безработни лица над 50-годишна възраст стартират Бюрото по труда в Димитровград и КНСБ.

Надслова на разработката е "Шанс за работа", коментира днес шефът на Трудовата борса Антония Тюйлиева.

Чрез проекта ще се насърчи икономическата активност на хората в тази възраст с помощта на различни видове обучения - по ключова компетентност и професионално обучение.

24 безработни лица ще бъдат обучени за болногледачи в рамките на проекта. След края на курса ще бъде осигурен 4-месечен стаж в МБАЛ "Св.Екатерина" на 15 от завършилите.

На всяко безработно лице, включено в обучението, се предоставя стипендия 8 лева за всеки присъствен ден, а за всяко безработно лице, наето за стажуване на пълно работно време се изплаща минималната работна заплата за страната в размер на 310 лева и допълнителни възнаграждения по минимални размери, установени в Кодекса на труда, казаха от Бюрото по труда.

Кандидатите трябва да са над 50-годишна възраст, като предимство имат продължително безработните, които са регистрирани в Бюрото по труда. Образованието им не трябва да е по-ниско от основно.

От борсата допълниха, че в целевата група попадат и лица с увреждания и такива от ромски произход. Желаещите да участват в проекта трябва да подадат заявление в стая №6 на Бюрото по труда в Димитровград.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

В бюрото по труда желаещите да участват могат да подават заявления
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини