Времето днес: Досадно мокро и студено

Досадна мокротия ще ни преследва през целия 22 февруари. Времето ще се отличи с чести превалявания. Като количество дъждът няма да бъде много, но достатъчно за да мокри нас и колите ни през целия ден. Неприятното усещане ще се допълва от слаб до умерен вятър от югоизток. Температурите ще се задържат относително ниски на фона на последните дни-не повече от 5-6 градуса по Целзий.

Вали в цялата област. В Хасково падналият до момента дъжд е 7 литра на квадратен метър, подобни са количествата и в останалите общини с изключение на харманлийско. Там валежите са близо 10 литра на квадрат, като най-подгизнало е в село Елена. В Ивайловград пък има мъгла с видимост до 150 метра.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия, съобщават от ситуационния център на Агенция “Пътна инфраструктура” /АПИ/. Температурите са в интервала от – 2 С° до + 7 С°. Времето над страната e облачно. Сняг вали в района на Гълъбец, Хемус, Сливница, Драгоман, Владая, Гинци, Негован, Костинброд Зл.Рибка, Кърнаре и проходите „Петрохан” и „Шипка”. Пътните настилки са преобладаващо сухи на места мокри, заснежени, почистват се и се обработват.

Намалена видимост поради мъгла:

- до 50м. на прохода „Шипка” и района на Траянови врати.

- до 100м в района на Тополовград.

- до 150м в района на Ивайловград.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини