Румен Петков призна: БСП може да загуби изборите

Може ли БСП да загуби изборите? Отговорът е "да", при абсолютно неработещ национален предизборен щаб и липсата на заседания на Изпълнителното бюро на партията. Този коментар направи ексминистърът на вътрешните работи и соцдепутат Румен Петков по повод на неофициална информация от "Позитано" 20, че днес е нямало заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

"Бил съм и в Изпълнителното бюро, и ръководител на предизборния щаб. И в такава динамична обстановка сме били в непрекъснат режим на работа. Смутен съм от факта, че в толкова сериозен период политиката и стратегията на БСП за и след изборите се дебатира не от легитимните й органи, а някъде встрани като че ли. Как ще победим ГЕРБ при положение, че националният предизборен щаб не се е събирал вече месец", коментира Петков. И допълни, че един от конгресните лозунги на БСП "Да върнем България на гражданите" може да се превърне в "Да върнем БСП на социалистите", предаде БЛИЦ.

"Ако в толкова важна предизборна ситуация решенията в партията се взимат еднолично от председателя, това е лошо", каза още Петков.

Но допълни, че още по-зле за БСП би било решенията да се вземат от нелегитимни органи или хора, на които по никакъв начин партията не е гласувала доверие или отговорност. Петков отсече, че темата за новите и старите лица в БСП тотално е изместила през последните седмици битката с ГЕРБ. И цялата енергия на партията потъвала в черна дупка на нечии лични интереси и амбиции.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини