БСП с програма "Димитровград за младите"

Съветниците от групата на БСП коментираха внесените от тях точки на предстояваща на 28 март сесия

Да бъде създаден консултативен младежки съвет към кмета на Общината предлага в докладна записка до Общинския съвет Виолета Желева от БСП. Идеята ще се дискутира на заседанието, което ще се проведе този четвъртък, 28 март.

На среща с медиите от групата на социалистите дадоха повече разяснения по докладната.

Желева поясни, че това е обществен съвет за местна младежка политика, начело на който ще бъде кмета на Общината.

В него ще влизат още общински съветници, представители на администрацията и младите хора. Според нея, така ще се осъществи по-добра връзка между младежки структури като ученическия парламент и местната власт.

По думите й, ако такъв съвет бъде създаден в Димитровград, нещата в областта на работата с младите хора ще се случват по-добре.

Пряко свързан с младежкия консултативен съвет е и общинска програма "Димитровград за младите". Това е друга от докладните, които внася сесийната група на БСП. Нейн автор е шефът на комисията по образование към местния парламент Тодор Тодоров. Идеята й е да финансират малки младежки проекти, като по този начин ще бъдат стимулирани младите димитровградчани от 16 до 35 години.

Тодоров предлага за тази цел от бюджета да бъдат заделени 10 000 лв., като право на участие в разработването на проекти ще имат бюджетни организации, но не повече от два пъти. Ще се търси и минимално съфинансиране от страна на бъдещите бенефициенти.

От БСП смятат, че по този начин ще бъдат стимулирани у младите хора способности да управляват и разпределят средства при реализирането на своите идеи и виждания.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини