Манол Генов: Обновлението в листата на КБ в Пловдив - област е сериозно

Снимка: Пресцентър ОблС на БСП

Подмладяването и промяната в листата на Коалиция за България за 17-ти МИР Пловдив - област е доста сериозно - девет от предложенията са под 35 години, новите лица са 14. Това каза на пресконференция Манол Генов, председател на Областния предизборен център на БСП в Пловдив.

Средната възраст на участващите в листата е 40 години, като най-младите са Атанас Телчаров (26 г., 6-та позиция в листата) и Атанас Тумбалев (22 г., зам.-председател на ОбС в Стамболийски).

В листата са включени специалисти и експерти в социалната сфера, местното самоуправление, екология и земеделие, транспорт и икономика, право и вътрешна сигурност, каза Манол Генов, като допълни, че е спазено съотношението на представители от всички сфери на икономиката и социалния живот.

В първата шестица на гласуваната от Областния съвет на БСП - Пловдив листа има две жени, един младеж, новите лица са три.

Спазено е и регионалното представителство - в първата шестица са представители на големите общини Карлово и Асеновград - Пламен Славов и Маргарита Стоилова, както и на средните Първомай и Садово, съответно Петър Мутафчиев и Атанас Телчаров.

Деян Дойнов от Сопот (общински съветник и специалист местно самоуправление и администрация) и Щерю Царев от "Родопи" (експерт национална сигурност и вътрешен ред) са след 8 място.

Експрертите Светла Янчева - "Марица" (експерт висше образование и генно инженерство в земеделието) и Иван Шиков - Калояново (екперт ветеринарна медицина) са следващите в листата.

От 13 до 18 позиция всички са нови лица, сред тях са 5 младежи и две жени:

- Веселин Лятев - Куклен (развива се в областта на реалната икономика)

- Екатерина Гешева - Асеновград (експерт информационни технологии)

- Милко Сарафов - Брезово (експерт в областта на образованието и местното самоуправление)

- Траян Йончев - Съединение (юрист)

- Нина Найденова - Карлово (експерт в областта на финансите)

19 до 22 място в листата са нови лица, от които трима са под 35 години, подчерта още Манол Генов:

- Атанас Тумбалев - Стамболийски (експерт младежки дейности и социална политика)

- Здравко Данаилов - "Марица" (експерт финанси)

- Енко Найденов - Асеновград (юрист)

- Димитър Петров - Карлово (кмет на Розино)

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини