ГЕРБ с номер 1 в РИК

ГЕРБ взе №1 в списъка на РИК на регистрираните партии. Формацията е първата политическа сила, която внесе документитена кандидат-депутатската  си листа за Хасковски регион.

Цялостната документация за 16 -членната листа предаде областният координатор на партията Иво Димов. Той беше придружен от първите трима от кандидатите за депутати  в 42-то народно събрание Делян Добре, Красимир Стефанов и Ирена Узунова.  

След като се увери, че всичко по документите е наред, Иво Димов пожела на председателя на РИК Таня Захариева.„ Хубав ден и дано е наслука!.

Регистрацията стана точно в 11,45 ч. “Документите отговарят на изискванията. ", отсече и шефът на РИК тогава.

На последвала пресконференция от ГЕРБ представиха още трима от кандидатите си. На четвърто място в листата е Владимир Митрушев -зам.-кмет на Димитровград. Да работят за каузата на ГЕРБ и за подобряване на живота на хората в региона, декларираха още предс. на ОбС на Свиленград Георги Еленков и преподавателят в Тракийския университет историкът проф. Цонка Каснакова. те са  под номер пет и шест в листата. Митрушев, Каснакова и Стефанов не са членове на партия ГЕРБ, стана ясно  при представянето им.

Освен като водач на листата в Хасково, екс.министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев поема челното място и в Перник. Той обаче декларира, че през по-голямата част от кампанията ще бъде в родния си град, от където беше избран за депутата в предишния парламент.

„Постигнахме балансирана листа, в която има нови хора и няма парашутисти“, анонсира Иво Димов.

Според Добрев, три мандата от Хасково за ГЕРБ са съвсем съизмерими с  резултатите от преди 4 години. „Няма да се занимаваме с това да коментираме опонентите си, а ще коментираме политики.“, декларира Делян Добрев. Той посочи, че няма да се раздават обещания с „голямата кошница“. „Няма да участваме в наддаванията за стотици хиляди работни места, защото тези работни места са производни на ръста на икономиката. Само икономиката може да създаде нови работни места и ръст на доходите. Това зависи колко добре ще успеем да подкрепим мероприятията в България и да създадем икономическа активност.“, каза още Добрев. Той подчерта, че предизборната програмата на ГЕРБ е стъпила на базата на реалистичната оценка и от допуснатите грешки, и от това, което не е свършено в предишните 4 години.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини