Иво Димов:До 10 дни започва строителството на водопровода до Меричлери

Според кмета Иво Димов, с проблема с водата в в Меричлери отново се спекулира

Срещата в Меричлери днес е поредната спекулация по темата с проблема за питейната вода с арсен, каза кметът Иво Димов, потърсен за коментар от журналисти.

Градоначалникът обясни, че не е могъл да присъства на събранието в читалището, защото има ангажимент, свързан с Националното сдружение на общините и пътува за Перник.

"Не знам как въпросната фирма си презентира продукцията и твърди, че ще изгради пречиствателно съоръжение, като по закон, ако се намери финансиране, трябва да се обяви процедура за обществена поръчка", каза градоначалникът.

Той припомни, че към момента пари за изграждане на пречиствателно съоръжение няма и Общината работи по проект, одобрен от предишната администрация- изграждане на водопровод от Димитровград до меричлери.

Димов припомни, че Междуведомствената комисия към Министерския съвет е отпуснала 2,8 млн.лв. за направата на водопровод на два етапа. Средствата са целенви и не могат да се похарчат за друго, напомни кмета.

Избрана вече е и фирмата-изпълнител на първия етап на проекта, в момента тече избор на фирма, която да извършва строителния надзор.

Кметът прогнозира, че до 10 дни ще започнат реални строителни дейности по изграждането на водопровода в отсечката между Марийно и Черноконево, като така ще се реши и проблема с мангана във водата на димитровградските квартали.

Администрацията подготвя документацията за старта на втория етап, пуска се процедурата по Закона за обществените поръчки, посочи още Димов. Той увери, че общината има налични по сметка 1 400 000 лв.

След изборите ще се търсят начини за дофинансиране на проекта -или чрез Министерски съвет, или чрез Междуведомствената комисия. До края на 2013 година проблема с водата в Меричлери ще бъде решен, убеден е димитровградският кмет.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини