Издаването на крими роман, детски книжки и стихове подпомага община Димитровград

Шефът на библиотеката Петко Каневски

Авторите от Димитровград, които получават финансово рамо от Общината за издаването на своите произведения, оповести пред медиите днес шефът на Градска библиотека Петко Каневски. Конкурсът се организира за трета поредна година и в него могат да участват местни творци.

Три от произведенията получават по 500 лв., с по 300 лв. ще бъдат подпомогнати останалите.

Отличени са творбите на Василка Господинова, Митко Дерменджиев, Илко Чамов, Ваня Данева, Георги Янев, Велчо Милев, Николай Николов. Помощ при издаването ще бъде дадена и на авторите на две детски книги- Желка Гочева и Николина Танева.

Ръкописът на бившата музейна работничка Василка Господинова е озаглавен „История на бригадирското движение и димитровградската бригада „Млада Гвардия“ и съдържа ценна фактология, каза Каневски.

Митко Дерменджиев, който е и пом.директор в СОУ "Любен Каравелов" е представил на комисията криминален роман със заглавие „Ваксина против наркотици". Поетесата и журналистка Ваня Данева е написала стихосбирката „Опитомяване на залеза".

Желка Гочева е подготвила за печат „Стихотворения за деца“, а Николина Танева- „Приказка за България“

Комисията е одобрила за издаване стихосбирката на Илко Чамов „Пепел от сънища“, документалната повест на Георги Янев и книгата на писателят от Меричлери Велчо Милев „Раздухани въглени“. Финансово рамо ще получи и Николай Николов за новелата си "Нежни куршуми" по едноименния филм, който се снима сега в Димитровград.

Общо 15 автори са представили ръкописи в тазгодишното издание на конкурса. Подборът направи петчленна комисия в състав Петко Каневски, съветниците Калина Монева и Христо Цветков, поетът Демир Демирев и експертът в общината Жени Александрова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини