Димитровградските кадети отрупани с медали от международен борцов турнир

През почивните дни в Ст.Загора се проведе международен турнир по свободна и класическа борба за кадети

Поредните седем медала спечелиха борците от Спортния клуб в Димитровград на проведеното през почивните дни състезание за кадети в Ст.Загора на името на Динко Петров.

В силната категория от 54 кг. златен медал завоюва Димитър Иванов. Във финалната среща той се изправи срещу съотборника си и шампион Микяй Наим.

Второто и трето място бе за Микяй и Веселин Петров. Димитър Иванов получи и индивидуален приз за най-резултатен състезател на турнира.

Най-малкият участник от тукашния клуб - Делчо Нейчев /42 кг./ също стигна до финала, но там загуби от борец от Русия и остана със сребърен медал.

С бронз се окичи Богомил Бонев /76 кг./след като убедително спечели три срещи и загуби полуфинал срещу литовски състезател.

Можехме да спечелим още два бронзови медала , но за съжаление Иван Янков кат. 42 кг и Веселин Славов -76 кг., поради контузии не излезнаха в срещите си за трето място и се класираха пети, коментираха от клуба по борба.

Два медала имат димитровградчани в класическата борба.Бронз взе Павел Иванов, а сребро спечели Микяй Наим, който еспериментално се яви в този раздел на борбата.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини