Пореден успех за деветокласничката Кристина Кирова в национална олимпиада

Шефът на Планетариума Димитър Кокотанеков и Кристина Кирова разказаха днес за поредния успех на деветокласничката

Сребърен медал от националната олимпиада по астрономия завоюва деветокласничката от ПМГ "Ив.Вазов" Кристина Кирова.

Надпреварата се е провела през почивните дни в Кърджали, а освен Кристина, Димитровград е бил представен и от друг Вазовец -Теодор Жеков. Той е заел почетното пето място.

Двамата димитровградски ученици отиват на подробен кръг за участие в международна олимпиада по астрономия, коментира шефът на Планетариума Димитър Кокотанеков, който каза, че е доволен от представянето на Кристина и Теодор.

За Кристина Кирова това е трети медал от националната олимпиада по астрономия. През трите години на своето участие тя има един златен и два сребърни медала. Деветокласничката има и бронз от Международната олимпиада по астрономия през миналата година.

Криси разказа, че тази година се е състезавала в по-голямата възрастова група - 9-10 клас, където конкуренцията е била по-голяма. Вазовката обаче е доволна, че въпреки трудните задачи е успяла да запази нивото си от участието в олимпиадата през годините. Тя благодари на своите преподаватели в ПМГ и на Димитър Кокотанеков за извънкласната подготовка в кръжока по астрономия.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини