Димитровград домакинства на форум за социалните услуги

Домакин на работна среща ще бъде зала "Гросето" в Димитровград утре

Домакин на работна среща на професионалисти, работещи в сферата на социалните услуги ще бъде Димитровград утре и в петък. Надслова на проявата е "Професионалното сътрудничество в областта на социалната работа", разказа в аванс днес експертът в местната администрация Галина Пенева.

Целта е създаването на професионална мрежа за взаимодействие, като организаторите реализират такива срещи в различни градове на страната. По този начин по места се обменят добри практики за развитие на модерни социални услуги, както и стартиране на нови такива.

В частност, работната среща има за цел да повиши квалификацията и уменията на хората, заети в социалната област.

Гости от Кърджали, Хасково, Силистра,Твърдица, Ихтиман, Кирково, Стралджа, Козлодуй, Полски тръмбеш ще посетят Димитровград утре. Срещата ще бъде открита в 16:30 в зала "Гросето". На следващия ден презентациите стартират от 09:00 часа.

В рамките на форума ще бъдат сформирани и три работни групи, които ще посетят социалните заведения и институции в общината -Дневни центрове за деца и възрастни с увреждания, Център за обществена подкрепа, Център за настаняване от семеен тип и др.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини