С концерт Звездица образова димитровградски ученици

Образователен концерт събра деца от три училища в салона на театъра

В истински празник на българското народно творчество се превърна днес образователния концерт, който инициира Танцов ансамбъл "Звездица" в Димитровград. В залата на театъра организаторите събраха деца от 2 и 3 клас от три местни училища- ОУ "П.Славейков", ОУ "Ал.Константинов" и СОУ "Л.Каравелов".

Освен, че се насладиха на изпълнения от различни фолклорни области на страната, малчуганите научиха повече и за народното ни творчество и неговото богатство и разнообразие.

Децата се бяха подготвили и участваха активно във викторина и надпревара за най-бързо обличане на народна носия. При женските носии първенци станаха Славейковци, а при обличането на мъжките- Каравеловци.

"Доволна съм, получи се един незабравим празник, децата се забавляваха и научиха много нови неща", каза след проявата ръководителят на ансамбъл "Звездица" Антония Иванова. Тя посочи, че идеята на подобни концерти е да бъде съхранена българската традиция и тя да бъде предадена на децата и младото поколение.

Нейните възпитаници от всички възрастови групи представиха танци от различни фолклорни области, като музиката и песните бяха изпълнени на живо в театъра.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Музиката и песните по време на концерта бяха изпълнени на живо
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини