Голата Темида пред правосъдието

Протестен пърформанс за липсата от реформи в Съдебната система с участието на голата Темида се проведе пред Министерство на правосъдието, съобщи в неделя БГНЕС.

Първоначално Темида се появи цялата в рани и бинт, плътно застанала до представител на политическата класа и наклонила везните си в неговата посока. В хода на пърформанса бяха свалени всички бинтове от Темида, раните й бяха почистени и тя остана гола пред Министерството на правосъдието. След като и последният белег беше премахнат, Темида можеше вече да облече черната си тога и да се опита действително да балансира везните в ръката си.

"За никого не е тайна, че най-големият проблем в момента в България е съдебната система. Работещите в системата знаят, че всичко е много гнило, но искаме да покажем, че всички останали също знаем това и наистина има нужда от много сериозна промяна там. Силно се надявам, че ще ни чуят", е заявил пред БГНЕС Орлин Пенков от "Бащи за отговорно родителство", който днес влезе в ролята на политикът, хвърлящ сянка на Темида.

Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини