Димитровградско школо посети Полша по проект

Екип от ОУ "СВ.св.Кирил и Методий" в кв.Черноконево посети Полша

В края на май в полския град Жуково посетиха представители на димитровградското ОУ "Св.св.Кирил и Методии" в кв.Черноконево.

Сред уникална природа там се проведе четвъртата среща по секторна програма "Коменски". В нея участваха директорът на школото Елена Петкова и преподавателят Нина Стефанова, заедно с учениците Юзлем Азиз и Златка Георгиева.

В рамките на три работни срещи, партьорите от 9 училища обсъдиха изпълнението на проекта. Тредставиха и размениха изработените настолни игри за пестене на енергия и споделиха опита си за проведените дейности, посветени на 22 април-Деня на Земята.

В полското градче учениците от Италия, Полша и България посетиха културни забележителности в Жуково и Гданск, проведоха спортни срещи.

Продължава работата на училищата по виртуалната книга-фраза, изготвяне на презентации за здравословно хранене, изработване на хранителна пирамида, посетено природно място. Набелязаха се темите за работа до срещата в Мантова, Италия през октомври. Домакините представиха работата си, чрез посрещане в училището, посещения в класовете, среща с родители, учители и ученици, поздравителен концерт.

Екскурзия в Гданск и Сопот, Националния парк с дюни на Балтийско море, Кашубския фолклорен парк, Аквапарка, старата църква в Жуково и посещение в Общината допълниха програмата на 5-те дни на приятелството в Полша.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини