Баща се подпали пред децата си от немотия

Бащата Иван показва къде сина му се заливал с бензин. Малкият Иван не смее да пусне ръката на дядо си. След снощи детенцето не е промълвило и дума

31-годишния Георги Костов се поля с бензин и си драсна клечката пред двете си дечица, съпругата и сестра си, късно снощи.

Мъжът лумнал като факел под отчаяните писъци на семейството и неистов плач на децата. С риск за собствения си живот, съпругата Донка и сестрата Елена успели да потушат пламъците.

В пълно отчаяние, 26-годишната Донка прегърнала горящия си мъж, за да задуши развиващия се огън. В резултат- също получава сериозни изгаряния. В крайна сметка сестрата успява достатъчно бързо да ги залее с вода и да спаси живота им.

Георги обаче има над 30 % изгаряния по тялото и ръцете, жена му -10 %. Двамата са обработени в Спешна помощ и незабавно транспортирани за Пловдив, където най-вероятно ще ги лекуват в КАРИТ. Има сериозна опасност за живота на мъжа.

Драмата се разиграла в 1 часа след полунощ в семейното жилище на улица "Родопи" в димитровградския квартал Марийно. Съседите се събудили от силна крамола, която преминавала в крясъци и писъци. Били свикнали, от доста време Костови се карали за пари. След малко чули писъци и решили, че се бият. Истината била много по- страшна. 

Георги имал банков кредит от 12 хиляди лева, с който купил къщата. Обаче го съкратили от работа. Хващал се оттук -оттам по нещо на частно, колкото да изхранва жена си и двете деца. Неплатените вноски към банката се трупали. Вкъщи започнали да пристигат писма със заплахи за съдия изпълнител. Така продължило с месеци. Постепенно мъжът се невротизирал, скандалите зачестили.

В злощастната вечер Георги се укрил в една от стаичките и започнал да се залива с бензин. Писъците, които чули съседите били от отчаяните молби на Донка и Елена да бъдат пуснати в стаята. Двете жени напирали на вратата, но якият мъж с лекота ги задържал. Успели да го придумат да излезе и отишли до мивката, „да му умия очичките“, по думите на разплаканата сестра. Там, пред двете си момченца на 4 и 10 години, таткото се подпалил със запалка. 

В момента шокираните дечица се гледат от леля си и от дядото Иван, който дошъл на помощ като чул за нещастието, сполетяло сина и снаха му. Помагали и роднини. Всички във фамилията се надяват двамата да оживеят и да се възстановят. За бързото оздравяване на пострадалите се молят и комшиите, които описват Костови като „хубави и незлобливи хора“. А реакцията им на драмата е кратка и показателна: „Държавата трябва огън да я гори, не хората в нея“.

Г.Христов

26-годишната Елена е спасила живота на брат си и снаха си
Пред тази мивка Георги си драснал клечката
...с откраднатата от Елена запалка
Георги Костов бил запален рибар, но грижите го отказали от хобито му
Големият и малкия Иван чакат своя син и баща пред къщи
Сем. Костови от щастливите времена: Георги, Донка и двете им деца - Леонардо и малкия Иван

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 11.12.2019

Хороскоп за Овен

Овен
Работете, за да сбъднете желанията си. Днес имате шанс да постигнете повече от нещата, които искате да имате за себе си и за близките си. Задоволени нужди и любовни вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, касаещи бъдещето ви ще се придвижат и уверени ще продължите да напред.
11 дек 2019

Хороскоп за Телец

Телец
От вглеждането ви прекалено много в несъщественото може да станете по-нервни и непълноценни. Възползвайте се съвета и ще ви стане по-леко, а и ще бъде така, както вие го искате. В хода на работата ще възникнат и нови желания, бъдете търпеливи. У дома ще се чувствате спокойни и уверени.
11 дек 2019

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Стараете се да изпипвате всичко, с което се занимавате и днес ще имате значителен успех в това направление. Не изоставяте намеренията си и от това можете само да спечелите. Не пренебрегвайте мнението на сърдечния си партньор, нещо повече, вслушвайте се в съветите му. Ще останете доволни.
11 дек 2019

Хороскоп за Рак

Рак
С добра организация ще спазите сроковете и договореностите днес. Търсете разбирателство в общуванията си, те ви зареждат с добра енергия. В противен случай са възможни недоразумения, които не са желателни. Вести от чужбина ще накарат някои от вас да предприемат по-скорошни действия в посока предстоящо пътуване или посрещане на гости.
11 дек 2019

Хороскоп за Лъв

Лъв
Динамично ще премине деня за много от вас. Решаване на финансови въпроси и свързаните с това срещи. Няма да липсват и притеснения, които ще влияят на активността ви, търсейки по-бързо изход от създалата се ситуация. Общото при всички ви е, че ще се мобилизирате и без да се щадите, ще работите за целите си.
11 дек 2019

Хороскоп за Дева

Дева
Гъвкавият ви подход ви осигурява значително предимство пред конкурентите ви. Виждате перспективите в нетрадиционни решения и не се колебаете да ги осъществите. Взаимоотношенията ви с партньорите на работното място постепенно навлизат в желаното русло и това прави работата ви много по-ефективна. Полагате основите на бъдещ успех.
11 дек 2019

Хороскоп за Везни

Везни
Днес с размах ще осъществявате идеите си. Околните ще са очаровани от вас и ще се отзоват с интерес на предложенията ви. Няма да срещнете трудност при деловите срещи. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. В личен план сте прекалено настоятелни.
11 дек 2019

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ако правите нещата така, че те да ви носят удовлетворение, не се притеснявайте за днешния си и утрешен ден. Насочете енергията си в подкрепа на собственото си добруване, като разбира се не пренебрегвате и другите. Бъдете разумни, но с добро сърце.
11 дек 2019

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
11 дек 2019

Хороскоп за Козирог

Козирог
Напук на зложелателите ще излезете победител при битката си с пречките по пътя ви. Някоя и друга клюка по ваш адрес ще ви развесели. Толерантността, която проявявате днес, е за завиждане. Душевната ви хармония е ненакърнима.
11 дек 2019

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да имате успехи си поставяйте краткосрочни цели и ги следвайте. Погълнати сте от възможността за бърза реализация на печеливш проект и не мислите за развлечения. Социални проблеми ще подтикнат някои от вас към крайни изказвания, с което ще привлекат вниманието на други хора.
11 дек 2019

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ви попада възможност, която не е за изпускане, затова едва ли ще е чудно че правите всичко възможно, за да се възползвате максимално от нея. Бъдете склонни към отстъпки в личен план, в противен случай рискувате да обтегнете отношенията си с човек, на когото държите. Емоциите властват над вас пред целия ден, затова се опитайте вечерта да се отпуснете вечерта.
11 дек 2019
Последни новини