Прокуратурата иска имунитета и на Станишев?

Прокуратурата може да поиска имунитета и на Сергей Станишев. Лидерът на БСП се оказа един от петимата депутати, на които най-вероятно им предстои разследване, съобщи говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова.

Пред столичен всекидневник тя обяви, че става дума за делото за изчезването на 7 секретни документа от деловодството на Министерския съвет. Миналата година то бе върнато за трети път от съда с указания, които прокуратурата се затруднява да изпълни, предаде КРОСС.

"Досега сме установили петима депутати, но проверката продължава и може да излязат и други имена. Трудността идва от това, че някои от делата са образувани срещу неизвестен извършител или срещу други лица и в хода на разследването се установяват доказателства за неправомерна дейност от депутат. Преценява се всеки отделен случай - дали на настоящия етап сме готови да искаме имунитета, или делото да се спре по отношение на депутата и да продължи по отношение на останалите, и ако се съберат достатъчно доказателства на по-късен етап, да се иска сваляне на имунитета му", заяви ден по-рано и.д. градски прокурор на София Евгени Диков.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини