Стефан Димитров: Да коригираме заплатите на народните представители!

ОбС да приеме декларация за корекция на възнагражденията на народните представители, предлага шефът на местния парламент

Да бъде направена корекция в заплатите на народните представители, това предлага в докладна записка председателят на ОбС-Димитровград Стефан Димитров. Тази възможност ще бъде разглеждана на сесия в края на юни.

В докладната Димитров настоява депутатите да вземат възнаграждения, обвързани със средната работна заплата на региона, от който са избрани.

Сегашните възнаграждения на народните избранници са четирицифрени, а това буди народно недоволство, мотивира се още Димитров.

"Често хората смятат, че, получавайки високите си заплати народните представители забравят за ангажиментите, които са поели към своите избиратели, а именно, да работят за подобряване качеството им на живот.

За съжаление, условията, при които живеят българите не са подобряват, въпреки усилията на народните ни представители и общественото напрежение ескалира и наскоро доведе до масови протести в цялата страна, в следствие, на които досегашното правителство подаде оставка", посочва още шефът на ОбС.

В тази връзка Димитров предлага ОбС да гласува декларация, адресирана до Народното събрание, Министерски съвет и Националното сдружение на общини в република България и Националната асоциация на председателите на Общински съвети.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини