Борисов говори нелепици, скочи Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров определи като нелепи твърденията на Бойко Борисов, че е подготвян сценарий да бъде задържан и убит в ареста.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново видя сценарий, че е мишена на убийство, в назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Такова решение по думите му можел да вземе само Ахмед Доган. 

"Това са готвили да направят и затова са тичали при главния прокурор още в петък“, заяви Борисов по повод срещата на Пеевски с главния прокурор и МВР шефа Цветлин Йовчев в деня, в който бе избран.

"Нямам намерение да обсъждам какво е казал Борисов, чувам го от вас. Ако е вярно, че има сценарий за задържането му и умъртвяването му в ареста, най-възпитаният начин, по който мога да отговоря, е, че меко казано това е нелепо", отсече Цацаров.

Той беше категоричен, че прокуратурата не участва в никакви сценарии и никой не тича при прокуратурата, за да режисира сценарии. 

"Нуждата от политическо говорене, наложена от нуждата на политическия момент, не трябва да прераства в спекулации за сметка на правоохранителните органи, не трябва да прераства в спекулации и за сметка на прокуратурата", каза главният прокурор.

Цацаров призова да не се изпада в параноя. Това е държава, в която има закони и Конституция, това не е държава, в която арестите се решават на съвещание при главния прокурор, категоричен беше Сотир Цацаров. 

Относно срещата на Пеевски с главния прокурор веднага след избирането му за шеф на ДАНС от парламента, Цацаров обясни, че тя е била, „за да бъде координирана срещата в понеделник“.

Часове след избирането от парламента на новия шеф на ДАНС Делян Пеевски главният прокурор проведе работна среща с него и с вътрешния министър Цветлин Йовчев, съобщиха тогава от прокуратурата.

На срещата са били набелязани основните насоки и приоритети в работата на прокуратурата, министерството и агенцията по противодействието на престъпността, гласеше официалното съобщение.

Тогава беше насрочено и работно съвещание за понеделник, на което обаче вместо Пеевски, който след скандала реши да се оттегли,  участва и.д. шефът на ДАНС Владимир Писанчев.
Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини