Откриват плувното лято в Димитровград с водно-спасителни демонстрации

Плувното лято в Димитровград ще бъде открито с демонстрации по водно спасяване, каза шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова

Плувното лято в Димитровград ще бъде открито официално с програма и спортни занимания идния понеделник, коментира днес шефът на Хуманитарния отдел Антоанета Шаркова.

Началото ще бъде дадено на 1 юли от 10:00 часа, когато на басейн "Химик", когато ще има демонстрации от професионални водни спасители за всякакви начини за спасяване.

В мероприятието ще участва отборът-първенец в Общинското състезание при защита от бедствия, аварии и катастрофи от ОУ "П.Славейков".

Предвидени са и състезания по различните видове плуване, както и музикална програма с участието на рап формацията Street dust. Организаторите осигуряват и награди за най-добрите участници.

Тази година на басейн "Химик" се организира и Лятна плувна академия, където деца и ученици могат безплатно да се обучават, съобщи още Шаркова. Плувните спортове ще преподават професионални учители.

Вече има записани в първите групи по плуване. От 1 юли регистрация за участие може да се прави и на място на басейн "Химик". Организират се курсове, както за начинаещи, така и за напреднали.

На 1 юли ще бъде открито плувното лято в димитровград, снимка-архив

От Общината увериха още, че нормално са протекли пробите на новата пречиствателна станция на басейн "Химик", свършили са и строителните дейности там.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини