Димитровград купува спасителна лодка за бедствени ситуации?

Общината обмисля вариант за закупуване на спасителна лодка, подобна на тази с която от водна блокада бяха изведени двама възрастни жители на кв.Черноконево.

Спасителна лодка обмисля да закупи Община Димитровград след станалото вчера наводнение в димитровградските квартали Марийново, Вулкан и Черноконево. Това каза на среща с журналисти тази сутрин кметът Иво Димов.

С подобно съоръжение на специалистите от Гражданска защита вчера от водна блокада бяха спасени двама 70-годишни мъже от Черноконево.

Според кмета, така реацията в кризисни ситуации като вчерашната ще е по-бърза и навременна.

Градоначалникът допълни, че от 9:30 часа тази сутрин комисия е започнала да описва щетите от водното бедствие на територията на трите квартала.

Към момента е ясно, че са засегнати десетки къщи дворове, обори, фураж, земеделска продукция. Поражения има и върху пътната настилка, както и наноси, оставени от водната вълна.

И в момента две пожарни коли продължават да отводняват къщи в засегнаните квартали. Екипи на Общинско предприятие "Благоустрояване" също са се включили в разчистването на пораженията.

По думите на Димов, най-серозно засегната е била ул."Марица" в кв.Марийново, където водата е достигнала метър и половина. Във вчерашния порой "жертва" е станала и лека кола, пълна с хора, която е била повлечена от водна върна в река Меричлерска.

Както вече писахме, Общината има намерение да търси финансиране от Междуведомствената комисия по бедствия и аварии, заради щетите, нанесени от водата. Ще се търсят пари и за поправка на изроненана от водата пътна настилка между Марийново и Черноконево.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

И днес две пожарни коли продължават да отводняват къщи и дворове в квартал "Черноконево"
Общината ще търси варианти за финансиране и на пътния участък между кварталите дзаради пораженията там
Кметът Иво Димов обобщи пред журналисти стореното по време на бедствената ситуация вчера
Заради вчерашния порой повечето улици в Черноконево са в този вид днес
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини