Григор Димитров с нов обрат и втора победа в Бостад

2:6, 6:1, 6:4 – за втори пореден мач на турнира в Бостад на Григор Димитров му се наложи да прави пълен обрат, за да стигне до победата. Този път нашето момче се справи с опитния клей специалист Филипо Воландри.

Мачът започна с труден сервис гейм за Григор, който трябваше да се спасява след като изостана с 15:40, но благодарение на няколко добри сервиса с повечко кик опасността беше неутрализирана. Лошото представяне на българина обаче продължи и в следващия сервис гейм Филипо Воландри проби, след като при 30:40 Димитров направи двойна грешка. Последва и втори пореден пробив за италианеца след неуспешно излизане на мрежата от страна на Григор, който залагаше на единични удари – тактика, която на клей е повече от самоубийствена. Логично резултатът беше катастрофален – загуба на първия сет с 2:6 гейма.

Вторият сет започна ударно за Григор – той направи пробив на нула и поведе с 3:0 гейма, след като форхендът заработи както трябва, а отделно българинът добре миксира играта си с излизания на мрежата. Отличната игра на Димитров в този отрязък на мача се увенча с втори пробив на нула след страхотно изпълнение на мрежата – лоб от съвсем близко разстояние. След това Григор затвърди и този пробив, спасявайки точка за рибрейк и поведе с 5:0 гейма. Воландри успя да спре серията на българина, но при сервис за сета Григор не сбърка и вкара мача в решаващ трети сет – 6:1.

Третият сет започна с възможности за пробив както за Григор, така и за Воландри, но и двамата измъкнаха първия си сервис гейм. Златният шанс за Димитров обаче дойде в ключовия седми гейм – тогава той успя да пробие от първи опит сервиса на Воландри след дълго разиграване, в което показа стабилност и принуди италианеца да сгреши от бекхенд.

При 5:3 в своя полза и сервис за Воландри нашето момче стигна до два поредни мачбола, но точно тогава изигра два слаби ретура и италианецът се спаси. Последва обаче сервис гейм за мача от страна на българина, който този път беше безпощаден и затвори срещата с 6:4 в третия сет.

В следващия кръг Григор най-вероятно ще играе с Хуан Монако.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини