„Кока-Кола” с еко бутилка от лед

Фирмата "Кока-Кола" пусна в Колумбия напитка в ледена бутилка, която се освобождава при близане на гърлото й, пише в. "Дейли мейл".Новият продукт е много популярен по местните плажове.Вестникът пише, че на час се продавали по 265 ледени бутилки. За да произведе новия амбалаж, фирмата запълва силиконови калъпи с вода и ги охлажда до минус 25 градуса по Целзий. В тях се влага и известно количество течна кола. Тя не замръзва, заради високото си съдържание на захар и другите добавки. През средата на бутилката преминава червена гумена гривна с логото на безалкохолната напитка. Именно там трябва да се държи шишето, за да не измръзват пръстите на потребителя.
Когато амбалажът се разтопи, остава гривната, която може да се носи като украшение на китката.
Новият продукт бе рекламиран като екологичен, но мнозина се притесняват, че подобен амбалаж може да бъде замърсен с много микроби на плажа, за разлика от традиционните стъклени бутилки.
Но ледените шишета са истински хит и никой не го е грижа за хигиенните норми. Еколози от своя страна възроптаха, че е нужна много повече електроенергия за съхраняването на ледените бутилки при минусови температури, изтъква вестникът.

Източник: vesti.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини