Приканват даровити димитровградски деца да кандидатстват за стипендии

20 000 лв. ще бъдат разпределени между даровити деца от Димитровград

10 дни остават до крайния срок, до който могат да се подават документи за стипендии за даровити димитровградски деца по Наредбата, приета от Общинския съвет.

Сумата от 20 000 лв. ще бъде разпределена между талантливи малчугани от областта на науката, изкуството, културата и спорта в новата сесия, припомни шефът на Постоянната комисия по образование към ОбС Тодор Тодоров.

Условието е кандидатът да е до 19-годишна възраст. Друго от изискванията е талантът да не получава друг вид стипендия от държавата или Общината.

Сред нужните документи за кандидатстване са препоръка от преподавател или треньор, мотивационно писмо и бележка от училището, в което учи детето. Нужни са и документи, доказващи възрастта му, а също и копия от сертификати, грамоти и др. успехи.

 70 таланти от града и Общината получиха финансово подпомагане заради успехите си на последната сесия през пролетта, като бяха раздадени суми до 240 лв. на дете.

Сред отличените бяха и изявени спортисти от Димитровград, като борецът Микяй Наим, както и таньорите от "Галаксико" Ивета Бинева, Ясмин Кирилова и др. Повече информация - в стая №136 на 13 етаж в Общината или на тел. 0391 6 82 97.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини