Комисията по култура със становище по случая с унищожения роял

Комисияна по култура и вероизповедания към ОбС заседава вчера в късния следобяд

Със свое становище по станалата печално известна тема за раздробения роял в Димитровград излезна след извънредно заседание Постоянната комисия по култура и вероизповедания към Общинския съвет в Димитровград. На него присъстваха представители на местни медии, които имаха право на съвещателен глас при обсъждането.

Присъстващите се обединиха около мнението, че е недопустимо случилото се с музикалния инструмент и действията на бившия вече директор на Детски и младежки център, без да бъдат съгласувани с Общинска администрация.

Препоръчано бе извършването на проверка в Младежкия център, за да се установи има ли други незаведени с документ инструменти, пособия и др., придобити като дарение.

Членовете на комисията по култура предложиха още, от администрацията да потърсят информация и съставят списък на стойностни предмети, които са притежавали бившите профсъюзни културни домове, кина и други организации в града.

Целта тук е да се проследи евентуално пътя на други ценни находки, като се използва информация от бивши и настоящи дейци на културата от Димитровград. От комисията по култура се ангажираха да окажат подкрепа при издирването на други предмети, ако такава бъде потърсена.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини