Канят димитровградските деца на състезание по катерене на Димитровден

Състезание по катерене организират в Димитровград на Димитровден

Състезание по катерене за деца организира тази събота клубът по алпинизъм "Хеброс 99" в Димитровград. Мястото е 10-метровата стена за катерене в парк "Вапцаров", а проявата е част от мероприятията, посветени на 50-годишния юбилей на местния клуб.

Той е основан на 15 октомври 1963 година от трима ентусиасти - Вакрил Вакрилов, Пирин Воденичаров и Кузма Кузманов.

За да напомнят, че алпийският дух е жив и днес техните съвременни последователи искат да приканят малките димитровградчани да се включат в състезанието. Началният час е 11:00, а участниците ще бъдат разпределени в 3 възрастови групи. Осигурени са и награди.

Два дни по-рано в зала "Асен Краешников" ще бъде открита изложба от архивни и съвременни снимки от експедиции, материали и документи, разказващи историята на клуб "Хеброс 99".

Очаква се проявата да посети и един от основателите на димитровградския алпийски клуб Вакрил Вакрилов, който днес е на 80 години.

Общо 14 души наброяват членовете на "Хеброс 99", като активно с алпинизъм се занимават 7-8 души. Организаторите разчитат да привлекат повече млади хора към страстта да превземаш планински върхове.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини