Бареков даде Борисов на прокурор

Адвокатите на движението "България без цензура", чийто лидер е Николай Бареков, са внесли сигнал в прокуратурата за проверка на имотното и финансовото състояние на Бойко Борисов от времето му като главен секретар на МВР през 2001 г. досега.

В сигнала се задават редица въпроси, на които може да отговори само проверка, разпоредена от държавното обвинение, съобщи сайтът bNews, чийто собственик е Бареков.

Един от тях е за прехвърлянето на печелившата охранителна фирма на Борисов - ИПОН, на негов близък, когато лидерът на ГЕРБ влиза в професионалното ръководство на МВР през 2001 г. Това говори само за фиктивно оттегляне от фирмата, коментираха юристите на „България без цензура“.

В сигнала фигурира запитване и за покупка на 400 кв. имот в Банкя от Бойко Борисов само за 4000 лв. през 2007 г., което е поне пет пъти по-ниско от пазарните цени.

Бареков апелира още прокуратурата да провери дали лидерът на ГЕРБ няма зад гърба си и данъчни нарушения. Става въпрос за скрито преразпределение на печалба, за прехвърляне на недвижими имоти под пазарната им стойност, допълват адвокатите на движението.

Те поставят въпроса, ако Бойко Борисов е работил като главен секретар на МВР без заплата, тъй като я е дарявал на деца на загинали полицаи, то тогава от какво се е издържал. Поставен е и въпросът за банковата сметка на лидера на ГЕРБ.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини