На сесия: Спорове за недовършения мост между Крум и Черноконево

За довършването на моста, свързващ кв.Черноконево със село Крум се заговори преди месец

Докладна на председателят на ОбС Стефан Димитров, свързана с изграждането на мостово съоръжение между село Крум и кв.Черноконево се превърна в най-дълго обсъжданата точка по време на днешната сесия.

Дебатите стартира кмета Иво Димов, който нагледно представи на съветниците в залата какво би се случило, ако такъв мост бъде изграден.

Димов бе на мнение, че в идеята, лансирана най-напред на пресконференция на БСП в Димитровград, се говори за понтонен мост, а не за мостово съоръжение. Градочаналникът заяви, че ако се изгражда мост, това би "глътнало" огромни средства от бюджета, за което той е против.

Побитите в реката от 40 години колони не могат да се използват и трябва да се изгражда ново съоръжение, както и довеждаща инфраструктура до него, каза Димов. Той добави, че не е против, ако депутатът Жара Пенева осигури нужните за моста средства. Оказа се, че с нея са водили разговори както Димов, така и председателят на ОбС Стефан Димитров.

Кметът на Крум Златка Тенева и наместникът на кв. Черноконево Недялко Петров също изказаха мнение по темата в залата. Тенева подкрепи идеята за мост между населените места, а наместникът на Черноконево бе против. Петров поиска организиране на общоселско събрание, както и средства, но за ремонт на улиците в квартала, а не за мост.

"Не манипулирайте общественото мнение и не противопоставяйте нещата, като в случая става въпрос единствено да се дадат правомощия на кмета да изготви проучвания и му се осигурят средства за тях", контрира съветник от групата на БСП Тодор Тодоров. След дебати, продължили близо час вносителят Стефан Димитров оттегли своето преложение.

Идеята за довършване на съоръжението, свързващо Крум и Черноконево бе лансирана на среща с медиите в общинската структура на БСП преди седмици, на която присъства и депутата Жара Пенева. Тогава стана ясно, че инициативата се подкрепя както от общинското ръководство, така и от министъра на отбраната Ангел Найденов. 

Кметът Иво Димов разгърна скица и коментира предложението за изграждането на мостово съоръжение
Димов нагледно показа скица за направата на мостово съоръжение в залата
Тодор Тодоров от БСП призова да не се манипулира общественото мнение

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини