Димитровградчанин в неравностойно положение мечтае за изложба

42-годишният Георги мечтае един ден да направи своя изложба от квилинг предмети

В свое хоби е превърнал изработката на предмети с помощта на квилинг техника 42-годишният Георги Йорданов от кв.Черноконево. Мъжът, който има проблеми със слуха, зрението и двигателни неволи е намерил начин да осмисля свободното си време. Още от малък Георги се увлича по рисуването. Казва, че има фантазия, която работи и той сътворява различни предмети.

Умението да прави декорирани с квилинг салфетници, огледала, вази, бонбониери, рамки за снимки и картини Георги научил от ежедневните си занимания в Дневния център за възрастни с увреждания в Димитровград Мъжът посещава центъра от няколко години, където под ръководството на терапевтите Димова и Ботева усвоява квилинга. Благодарен е и на директора Елена Тодорова, която също го подкрепя.

Първоначално подреждал навитите на ролца цветни ленти върху хартия, а после му хрумнало да ги прави различни предмети от тях или да ги украсява.

"За хората с проблеми като мен, да си ангажиран с нещо приятно и полезно е изключително важно", разказва Георги. Мечтае да направи много предмети и един ден дори да ги подреди в изложба. Надява се хората да харесат произведенията му и те да ги зареждат с положителни емоции.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Един от салфетниците на Георги
Декориран часовник и рамка за снимка също са сред творбите на Георги

Картина, също сътворена от Георги

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини