Обновиха физкултурния салон в ОДЗ "Лилия" по проект

Ремонт на физкултурния салон в ОДЗ "Лилия" в димитровградския квартал "Изток" приключи преди дни. Реконструкцията, включваща подмяна на подовата настилка, тавана, боядисване и освежаване на стените, подмяна на ел. инсталацията е на стойност 3 000 лв. и се осъществява в рамките на проект на Община Димитровград.

Партьори в разработката са градината и СОУ "Васил Левски", а основната цел е подобряване на вътрешната и външна среда на децата от етническите малцинства. Това е една от церите на проекта - да подпомогне за по- успешната интеграция - образователна и социална на тези групи, поясни ръководителят на проекта и директор на СОУ "В.Левски" Антон Иванов.

Освен подобряване на средата, по проект са предвидени и различни занимания по бълг. народни танци, музика, изобразително изкуство където са обхванати десетки деца от ОДЗ "Лилия" и СОУ "Васил Левски". Работата стартира през февруали 2013 година и се предвижда да приключи до април 2014 година. Общата стойност на проекта е  109 533 лв., осъществява се по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини