Умирай трудно: Илиев началник на РИОСВ за 23-ти път

Инж. Димитър Илиев

Дългогодишният началник на Екоинспекцията в Хасково и Кърджали Димитър Илиев ще започне 23-тата си поредна година като началник. Серията му започна през 1992 година,а най-дългогодишният директор на държавна служба в Хасковско преживя 6 правителства от всички политически разцветки. Последното, на БСП и ДПС, пробва да го смени и го омаха на 1-ви август тази година, заедно с директорите на всички 16 регионални Екоинспекции и шефовете на 4-те басейнови дирекции. В крайна сметка от всички предишни началници оцеля единствено Илиев. Това стана след конкурс, чието финално интервю бе миналата сряда. Резултатите още не са известени официално, по неофициална, но напълно достоверна информация, старият-нов шеф оглавява инспекцията. За поста конкуренция му правеше бившата шефка на ОЦК Кърджали Славея Стоянова.

По вътрешна информация интервюиращите на конкурса са се интересували най-вече какво ще направи шефът, ако получи сигнал за нарушения от страна на свои служители, както и как ще мотивира хората да работят при тези ниски заплати в държавната служба. Илиев май бил доста по убедителен, което не е изненадващо, понеже с тези проблеми се е справял през последните 2 десетилетия.

Развоят на драмата за директорския пост в РИОСВ е пълна илюстрация на административния батак, в който се вкара новата власт. Илиев бе омахан на 1 август, на 5-ти същия месец бе назначен отново като директор, а на 4 ноември се яви на писмената част от конкурса със Славея Стоянова. Последва няколкократна корекция на датата за финалното интервю, преди то да бъде насрочено почти месец и половина по-късно. Сегашните резултати също не са официални, въпреки че изтече законният 3-дневен срок за обжалване и вече победилите трябваше да бъдат известени за резултатите от конкурса.

Илиев ще бъде единственият стар началник не само измежду Екоинспекциите, а и всред началниците на Басейнови дирекции, които се явяват следващото административно стъпало по веригата. На мястото на назначената по времето на ГЕРБ Атанаска Тунтова, начело на Басейнова дирекция Пловдив застава шефът от времето на тройната коалиция инж. Никола Кърнолски.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини