Арестуваха банда рекетьори в Ямбол, Сливен и Хасково

Снимики: МВР

Организирана банда за рекет в Ямбол, Сливен и Хасково, разби полицията. Новината обяви на пресконференция главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

При акция, проведена вчера в Ямбол, са задържани 20 участници в престъпна група. Бандата е действала от януари 2009 г. до март 2013 г. на територията на трите области.

В различно съучастие задържаните са използвали брутални методи за принуда, заплахи с физическа саморазправа, психическо въздействие, внушаване на страх у много хора, които са дължали парични вноски по заеми. Заемите са отпускани от финасовата къща. Тя е укривала доходи, като само за 1 месец размерът на лихвите от предоставените кредити е около 1 милион лева.

При извършените претърсвания на жилища, офиси и автомобили и при обиските на членове на престъпната група, са открити и иззети ножове, бухалки, пистолет и палки, с които е прилагано насилие. Иззети са също дебитни и кредитни карти, а също и сим-карти, ползвани за комуникацията в групата.

Тартор на бандата е човек на име Камен Желев. Той обаче се водел на трудов договор, тъй като е лежал в затвора за предишни престъпления. Предполага се, че шефът на бандата е свързан с друга рекетьорска група "Рижите", която е действала на територията на Бургас по същата схема.

 До момента по случая са разпитани 80 души, от тях 20 са разпитани пред съдия.

На 12 от задържаните лица са повдигнати и предявени обвинения за тежки умишлени престъпления. Взета им е мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа до отвеждането им в Специализирания наказателен съд.

Предстои прокуратурата да внесе искане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”.

За общодържавно издирване са обявени 3 души, участвали в престъпната група, сред които и шефът на бандата Желев.

 haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини