Проверяват всички показни акции с екзотични имена по времето на Цветанов

На инспектората към МВР е наредено да извърши проверка на всички акции, при които са използвани сили и средства в Специализирания отряд за борба с тероризма и Специализираните тактически звена, съобщи Нова телевизия. Проверката ще обхване периода от 1 януари 2009година до декември 2013 г. За целта е назначена е комисия. Отделно ДАНС ще прави вътрешна проверка на цяла дейност на бившата служба ГДБОП. Ще излязат ли нарушения, ще стане ясни догодина, след като Инспекторатът към МВР обработи всички данни. 

Директорите на Главна дирекция „Национална полиция”, СДВР, ОДМВР и Специализирания отряд за борба с тероризма е трябвало до 12 декември да изпратят справки, в които да има кратка анотация на всяка операция, проведена в този период.

Справките трябва да съдържат времето и мястото на провеждане на операцията, основанието за използване на силите и средствата на Специализиран отряд за борба с тероризма и Специализираното тактическо звено за бързидействия. Освен това директорите е трябвало да опишат, чие епредложението за включване на тези звена и кой е утвърдил съответната операция. 

Това е първата по рода си подобна проверка, която се прави на толкова много акции за такъв период от време. На практика с нея Цветлин Йовчев проверява цялата дейност на предшественика си Цветан Цветанов.

Източник: http://www.novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини