Автогарата в Димитровград за стачката на превозвачите

Стачката на превозвачите у нас би се отразила негативно на автогарите и пътниците, смятат в автогарата в Димитровград

Негативно би се отразило на автогарата в Димитровград и на пътниците й евентуални стачни действия на превозвачите от 1 февруари, за каквито се обявиха от Националното сдружение вчера, коментира шефът на тукашната автогара Господин Георгиев.

По думите му, работещите в този сектор имат пълното право да недоволстват заради нерегламентираните превози в сивия сектор, които са обхванали, както общината и региона, така и цялата страна.

Като друг проблем в сектора Георгиев посочи, че т.нар. диференцирани пътувания на студенти, ученици и пенсионери, които ползват намаления, но те не се компенсират от държавата.

"В национален мащаб, по думите на превозвачите, това са суми от около 500 000 000 лв., а държавната субсидия за погасяване на този вид превози е едва 53 000 000 лв.", посочи Георгиев.

Въпреки правените във времето опити за решаване на проблема, доказването на негерламентирания превоз е трудна и тромава процедура, смята шефът на автогарата.

Той вижда решението в облекчаване на нормативната база и съвместни действия на различните институции по проблема -КАТ, ДАИ и общините. Държава също трябва да се обърне с лице към превозвачите и да им предостави преференции, както е в земеделския сектор, смята още ръководството на тукашната автогара.

Междувременно стана ясно, че превозвачите от региона остават в стачна готовност и след днешната среща с транспортния министър Данаил Папазов, защото конкретни договорки за решаване на проблемите на този етап не са постигнати.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини