Иво Димов за болницата: Не мога да коментирам решението на прокуратурата

Кметът Иво Димов коментира днес решението на прокуратурата за това, че не е установена безстопанственост в МБАЛ "Св.Екатерина"

"Не мога да коментирам дали е правилно решението на прокуратурата, която прекрати разследването  за натрупания дълг от близо 600 000 лв. в МБАЛ „Света Екатерина“, това заяви кметът на Димитровгад Иво Димов по повод вчерашното решение на магистратите.

Както писахме, Окръжна прокуратура -Хасково е стигнала до заключението, че не е установена безстопанственост и няма данни за престъпление в местната болница по повод натрупаните задължения от 2007-ма година насам. 

Според магистратите, има забавени плащания, които били следствие на това, че болницата е изпаднала във финансово затруднение.

Разследването срещу неизвестен извършител първоначално стартира от Районната прокуратура в Димитровград, която стигна до извода, че се касае за безстопанственост и по компетентност материалите бяха предадени в хасковската окръжна прокуратура.

Димов изрази личното си мнение, че Общината и данъкоплатците са ощетени от това решение.

"Дали ще има обвиняем или оправдан не е толкова важно, по-важното е реформите, които трябва да се случват в болницата, не се случват и тя продължава да стои в безтегловност", добави градоначалникът.

Той припомни, че Общината бе намерила вариант да се разплати с фирмата, която осъди болницата и бе отпусната сума в размер на 500 000 лв., като бе подписано и споразумение за разсрочено плащане.

"Какво се случва в болницата след това не мога да кажа, защото не е в моята компетенция", заяви Димов. И припомни, че без успех са останали опитите му за промени в ръководство на здравното заведение. Той бе категоричен, че предстои нещо неприятно за болницата, като не изключи и възможността да бъдат запорирани сметките й и да бъдат блокирани плащанията.

Потърсихме за коментар по темата и управителя на МБАЛ д-р Здравко Наков, но той отказа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини