Ректорът на Софийски университет сезира прокуратурата за окупацията

Професор Иван Илчев, ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски", е поискал от членовете на Академичния съвет разрешение да сезира прокуратурата за започналата вчера окупация. Това съобщи самият Илчев в интервю за БНР.

Според него новите окупатори са хора, които се опитват да станат герои като принудят полицията да влезе в Ректората.

„Изпратил съм писмо до Академическия съвет, обяснявам ситуацията и искам от тях съгласие да упълномощят ректорското ръководство да вземе всички законови мерки да възстанови работа на университета", заяви още Илчев.

„Това са хора които виждат света в черно и бяло, не приемат никакви аргументи и не се интересуват от правата на индивидите, а под демокрация разбират това, което им е изгодно", каза Илчев за протестиращите.

"Предстоящата седмица е много важна за университета и решаваща е за много студенти. Същевременно предстоят акредитации на някои професионални направления, Академичният съвет трябва да говори по бюджета на университета и да гласува броя на кандидат-студентите за предстоящите кандидатстудентски изпити. Благодарение на окупацията отпада работата по редица международни проекти, които струват милиони", уточни Илчев.



Източник: актуално

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини