Четвъртокласничка прочела 146 книги за година от димитровградската библиотека

Жаклин стана победител в класацията "Читател на годината" в раздела на деца

Четвъртокласничката  от ОУ "П.Славейков" Жаклин Данаилова Атанасова, която е прочела през 2013 г. 146 книги, стана победител в класацията на димитровградската библиотека "Читател на годината" в раздела за деца.

Момичето мечтае да стане учителка, а любимата й книга е „Приключенията на един Дръндьо”, чиято първа част прочела 6 пъти. Жаклин е внучка на покойния журналист от Димитровград Стойко Стойков, уточниха от библиотеката.

Втори в надпреварата за прочетени през годината книги се класира Петко Билярски със 118 заглавия, а трети - Димитър Колев с 98 заети книги.

В раздела за възрастни победител с 294 заети книги стана Елеонора Иванова, която по здравословни причини не присъства на церемонията. Втори е Продан Проданов, който вече е печелил приз за читател на годината.

Наградите и безплатни читателски карти на активни посетители на тукашната библиотека връчи началникът на отдел „Хуманитарни дейности” в общината Антоанета Шаркова.

Сред тях бяха дългогодишният просветен деец Малин Димовски, фотографът Валери Добрев, скулпторът Гроздан Грозев и философът Кирил Георгиев.

1 732 са записаните за миналата 2013 г. в градска библиотека „Пеньо Пенев”. От тях над 650 са деца до 14-годишна възраст. Посещенията са 21 280, а от тях компютрите в читалнята са ползвали 5 244 души.

Наградата на Жаклин връчи шефът на Хуманитарната дирекция в Общината Антоанета Шаркова

На церемония в библиотеката бяха наградени изявени читатели

Философът Кирил Георгиев също е сред най-активните читатели в местната библиотека
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини