Статистика: Димитровград сериозно обгазен през 2013 година

Данни за състоянието на въздуха над Димитровград изнесоха днес от РИОСВ-Хасково

През 2013 година  Димитровград е бил обгазен общо 57 пъти, данните изнесоха днес от Регионалната еко инспекция в Хасково в обобщен годишен доклад за миналата година.

Толкова пъти е била надвишавана пределната норма на серен диоксид от 350 мг. на куб м. В 43 от случаите се е касаело за емисии от енергиен комплекс "Марица Изток" - Стара Загора и наслагване на емисии от дейността на ТЕЦ "Марица 3" АД - Димитровград. 

По тази причина три пъти през годината е изпълнена инструкцията за уведомяване на населението при превишение на алармения праг за серен диоксид във въздуха, уточниха от пресслужбата на РИОСВ в Хасково.

За сравнение, през 2012 година 19 пъти е била превишавана пределната средночасова норма на серен диоксид във въздуха над Димитровград и 2 пъти среднодневната норма на същия показател. Заради въпросните превишения, еко инспекторите са извършили 19 извънредни проверки на ТЕЦ-3.

Освен със серен диоксид, над нормата във въздуха над Димитровград няколко пъти е било и съдържанието на фини прахови частици.

Dimitrovgtad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини